![]() Hvorfor vil (nogle) kunder i dag gerne vide, hvor deres fødevarer kommer fra, kende bonden og endda selv gå i marken og høste grønsagerne, som det sker her os? Hvad er dette et udtryk for? Hvordan kan vi sikre, at fødevarer produceres på en bæredygtig måde til gavn for klima, biodiversitet og mennesker? Det var nogle af de spørgsmål, som vi kom omkring, da vi i går havde besøg af tre forskere fra MAPP-centeret på Institut for Virksomhedsledelse på Aarhus BSS/Aarhus Universitet. Professor Jessica Aschemann-Witzel, lektorerne Lina Jacobsen og Lars Esbjerg forsker i fødevareforbrugere- og virksomheder og bæredygtighed. De var nysgerrige efter at høre mere om, hvordan vi arbejder med regenerative jordbrugsprincipper, om vores kundebonde ordning og samarbejdet med Foreningen for Økologisk Jordbrugssamvirke. Den var repræsenteret ved tre bestyrelsesmedlemmer Torben Simonsen, Lis Gedsø Smidt og Birger Rasmussen. Det blev til en inspirerende snak om det moderne menneskes længsel efter autenticitet, om fødevarer som oplevelsesøkonomi, om den klimabevidste forbruger, om nye former for (med)ejerskab af fødevarevirksomheder som f.eks. Community Supported Farming og meget mere. Det var spændende at få sat sådan nogle nye begreber på vores arbejde både her i gartneriet og i Foejs. Og som alle andre mennesker så synes forskere også, at det er sjovt at høste sine egne majs. Tak for besøget.
0 Comments
Leave a Reply. |
ForfatterVi er Jacob og Pernille, der styrer denne web ArkiverKategorier |