MARIENDAL VÆKSTHUS
Møde og kursuslokaler - grønne events - teambuilding
I smuk natur 10 km syd for Aarhus
Midt i det smukkeste herregårdslandskab 10 km syd for Aarhus og med udsigt til bugnende grønsagsmarker har vi indrettet charmerende møde- og kursuslokaler i vores Væksthus og i en af gårdens længer.
Væksthuset ligger på Mariendal-gården, beliggende ved Fløjstrup skovene og tæt på Mariendal strand. Her kan du holde dit arrangement midt i naturens fred og ro.
Væksthuset er en del af de mange spændende grønne aktiviteter, der foregår i og omkring Peters Gartneri. Lokale ildsjæle arbejder med Peter om at dyrke jorden på en måde, der opbygger jordens frugtbarhed. 100 forskellige økologiske afgrøder, en charmerende gårdbutik og forsøg med nye relationer mellem bonde og forbruger er med til at skabe et lokalt, bæredygtigt fødevaresystem. Ved at vælge vores Væksthus som ramme for dit arrangement er du med til at støtte dette gode initiativ.
KONTAKT
Et engageret hold bag Væksthuset er klar til at sørge for, at dit arrangement er tilpasset jeres behov, samtidig med at I får en autentisk og personlig oplevelse.
Ring/skriv til vores Væksthus-koordinator Lene, så hjælper hun dig med at få arrangeret dagen, så den passer til dine ønsker.
Du kan fange hende på 28 30 72 56 eller på mariendalvaeksthus(add)gmail.com.
Adressen på vores lokaler er Ørnevænget 37, 8330 Beder.
LOKALERNE
Vi kan tilbyde to slags lokaler:
Væksthuset
Bondens drivhus med vinranker, rustikt indrettet med genbrugsmøbler og mormor-service med guldkant.
80 m2 med plads til 50 personer.
Grønt område med pavilloner til break-out og små pause-gåture i markerne og skoven.
Egner sig især til arrangementer maj-november.
Pga. meget lys kan det være svært at vise ppt.
Gårdens østlige længe
Gårdens østlige længe har et 65 m2 stort rum velegnet til 30-40 personer alt efter opstilling.
Hertil kommer fire mindre gruppelokaler.
Længen pyntes op af den lokale pile- og blomsterkunstner Anne Hansen.
Maden
Maden vil tage udgangspunkt i årstidens afgrøder fra Peters marker, så maden i sig selv bliver en del af jeres oplevelse af stedet.
Maden leveres af vores samarbejdspartner Groft, et mikrobageri i Saksild.
PRISER
Heldagsmøde kl. 9-17
715 kr. pr. person
Et heldagsmøde 9-17 med forplejning kan se sådan ud:
- surdejs-morgenbolle med ost og hjemmelavet marmelade
- god kaffe, te med krydderurter fra Peters krydderurtermark og Peters friskpressede æblemost - hele dagen
- grøn frokostbuffet
- Lækker kage med kaffe og te
- Eftermiddag: grønne snack fra Peters Gartneri med Groft knækbrød og pesto og lidt sødt
Halvdagsmøde f.eks. kl. 9-13 eller kl. 12.30-17
595 kr. pr. person
Et halvdagsmøde med forplejning
Heldags- og aftenmøde kl. 9-21
995 kr. pr. person
Forplejning som heldagsmøde og sandwich til aften
Heldags- og aftenmøde kl. 9-21
1.300 kr. pr. person
Forplejning som heldagsmøde og to-retters grøn middag til aften.
HVIS I VIL KOMBINERE MØDET MED ET OPLÆG ELLER AKTIVITET
Hvis du vil have dine deltagere op af stolene og måske skabe en forbindelse mellem dit arrangement og stedet, kan vi tilbyde en række særlige aktiviteter.
Gruppen omkring Væksthuset kan bidrage med inspiration til, hvordan vi dyrker jorden, hvad vi vælger at spise, hvordan vi arbejder sammen, og hvordan vi kan skabe nye bæredygtige systemer.
Det kunne f.eks. være:
Af jord er vi kommet
Markvandring og oplæg om regenerativt jordbrug ved landmand Peter Kirk-Haugstrup
Nye fødevarefællesskaber - nye forretningsmodeller
Kundebonde – medejer af høsten. En ny relation mellem bonde og forbruger og en ny forretningsmodel for jordskånsomme landbrug ved landmand Peter Kirk-Haugstrup og forskningsrådgiver Pernille Kallehave, Aarhus Universitet
Smagen tilbage i førersædet
Markvandring og oplæg om smag og sanser ved kok Simon Milwertz Philipsen
Fermentering.
Vær med til at lave din egen surkål og andre fermenterede sager ved Anette Hoeg Nielsen, indehaver af bloggen www.madmedgloed.dk og Instagramprofilen @madmedgloed
Byg din fremtid/vision i pil ved Anne Hansen, pilefletter med pilemarker i Mariendal.
TEAMBUILDING FOR PERSONALEGRUPPER
Ønsker I en aktiv dag, der ryster folk sammen, kan vi også tilbyde vores Jord-til-Bord arrangement for grupper.
Her kommer I med Peter i marken og hører om de regenerative principper, vores arbejde med at skabe frugtbar jord og tankerne om et nyt bæredygtigt fødevaresystem. Maden kan I selv være med til at høste fra markerne og senere tilberede over bål eller i pizzaovn sammen med kokken Simon.
Hvis du vil have dine deltagere op af stolene og måske skabe en forbindelse mellem dit arrangement og stedet, kan vi tilbyde en række særlige aktiviteter.
Gruppen omkring Væksthuset kan bidrage med inspiration til, hvordan vi dyrker jorden, hvad vi vælger at spise, hvordan vi arbejder sammen, og hvordan vi kan skabe nye bæredygtige systemer.
Det kunne f.eks. være:
Af jord er vi kommet
Markvandring og oplæg om regenerativt jordbrug ved landmand Peter Kirk-Haugstrup
Nye fødevarefællesskaber - nye forretningsmodeller
Kundebonde – medejer af høsten. En ny relation mellem bonde og forbruger og en ny forretningsmodel for jordskånsomme landbrug ved landmand Peter Kirk-Haugstrup og forskningsrådgiver Pernille Kallehave, Aarhus Universitet
Smagen tilbage i førersædet
Markvandring og oplæg om smag og sanser ved kok Simon Milwertz Philipsen
Fermentering.
Vær med til at lave din egen surkål og andre fermenterede sager ved Anette Hoeg Nielsen, indehaver af bloggen www.madmedgloed.dk og Instagramprofilen @madmedgloed
Byg din fremtid/vision i pil ved Anne Hansen, pilefletter med pilemarker i Mariendal.
TEAMBUILDING FOR PERSONALEGRUPPER
Ønsker I en aktiv dag, der ryster folk sammen, kan vi også tilbyde vores Jord-til-Bord arrangement for grupper.
Her kommer I med Peter i marken og hører om de regenerative principper, vores arbejde med at skabe frugtbar jord og tankerne om et nyt bæredygtigt fødevaresystem. Maden kan I selv være med til at høste fra markerne og senere tilberede over bål eller i pizzaovn sammen med kokken Simon.