Få del i høsten hos Peters Gartneri

Lokalt producerede grønsager – borgerstøttet landbrug – økologi – regenerative dyrkningsmetoder - klimavenlig mad

 Bliv Kundebonde 

  • For 100 kr. om ugen får du adgang til 100 forskellige slags økologiske afgrøder.
  • Du får friske grøntsager mm. i 40 uger fra maj til februar.
  • Høst afgrøderne direkte fra markerne, når det passer dig.

  • Hent friskhøstede afgrøder om lørdagen i vores hyggelige gårdbutik.

  • Få jordforbindelse og god kontakt til den mad, du spiser.
  • Kom med i marken til hyggelige fællesdage henover sæsonen.

  • Støt op om et lokalt landbrug, der skaber frugtbar jord og værner om naturen.

Som kunde-bonde er du mere end en almindelig forbruger. Ved at blive medlem af Peters kundebonde ordning, bliver du medejer af årets høst af 100 forskellige slags økologiske afgrøder fra markerne på Mariendal Strand.


Du støtter en lokal produktion af grøntsager. Og ikke mindst, er du med til at bane vejen for et fremtidens klimavenlige jordbrug og fødevareproduktion.

Mød en Kundebonde

De sidste tre år har min familie været kundebonde ved Peters Gartneri, hvilket vi er meget glade og taknemmelige for. Jeg nyder godt af Peters generøsitet i forhold til at dele ud af hans store viden om økologisk og regenerativt jordbrug.

Det er en fantastisk dejlig følelse at have tilgang til lokalt dyrkede friske og lækre grønsager det meste af året. Og det selv at kunne gå rundt i markerne og høste de grønsager, vi spiser, er en kæmpe gave.

​At det så også er en stor gevinst for miljøet, da transportomkostningerne er minimale og det skåner drikkevandet i undergrunden gør bare, at det føles så meningsfuldt. Fællesskabet omkring Peters gartneri er også meget betydningsfuldt og jeg nyder godt af de fællesspisninger og andre former for fællesarrangementer der er omkring gartneriet.

Anette Hoeg Nielsen, Mad med Glød, Malling.

100 kr om ugen / 100 økologiske afgrøder!

Medlemsaftalen

Hos Peters Gartneri dyrker vi 100 forskellige slags økologiske grøntsager, krydderurter, æbler og blomster (både spiselige og til buketter) fordelt ud over en præsæson, en hovedsæson og en lagersæson. For kun 100 kr om ugen kan du frit høste og hente af de mange afgrøder, når de bliver aktuelle sæsonen igennem.

Høst i marken

Igennem hele sæsonen kan du selv gå i marken og høste af de aktuelle afgrøder. Det er dig selv, der bestemmer hvor tit og hvornår!

Hent i markbutikken

Hver lørdag i sæsonen kan du også vælge at hente høstede afgrøder i Gårdbutikken. Her vil det desuden være muligt at nyde naturen, en kop kaffe og få en snak med Peter og de andre kundebønder

Hent i vinterlageret

Uden for sæsonen er der mulighed for at hente primært løg, kål, rodfrugter og græskar fra Peters vinterlager og høste overvintrende grøntsager på marken.

Vær med til at skabe fremtidens landbrug

Hos Peters Gartneri dyrker vi økologisk og så vidt muligt efter regenerative principper. Vi tror på, at fremtidens landbrug er mere nært og lokalt. Vi fokuserer på opbygningen af jordens frugtbarhed, vi bruger naturligvis ikke pesticider og vi forsøger i så høj grad som muligt at værne om natur og miljø.

Få indflydelse på det der dyrkes

I foråret 2024 holder vi et info- og inspirationsmøde, hvor du kan komme med ideer til årets afgrøder. Op til sæsonstart bliver du inviteret med på en markvandring, hvor du bliver introduceret til, hvordan du selv kan høste.

Det solidariske ansvar

Som kundebonde bliver du medejer af høsten og det betyder, at du også er med til at dele risikoen for, hvordan høsten bliver. Vi kan jo ikke bestemme over vind og vejr.
Vi gør vores yderste for at sikre afgrøderne, men der kan forekomme udsving i produktionen som f.eks. kan resultere i høstudfald af enkeltafgrøder. Risikoen for sådanne uforudsete omstændigheder er en del af denne aftale, hvorfor det ikke afstedkommer refusion.

Kundebonde arrangementer

Du vil også blive inviteret til en række kunde-bonde-arrangementer, hvor du kan møde de andre kunde-bonde medlemmer og nyde en fælles interesse for lokalt dyrkede, bæredygtige og økologiske grønsager. 

Sæson & Priser

12,5 kr / ugen

500 kr / sæson

25 kr / ugen

1000 kr / sæson

50 kr / ugen

2000 kr / sæson

100 kr / ugen

4000 kr / sæson

Sæsonen i kundebonde-aftalen hos Peters Gartneri er aktuelt på 40 uger. Den starter i uge 21 (20. maj 2024) og løber frem til uge 8 (23. februar 2025). Herunder kan du se priserne for hver enkelt medlem i aftalen. Børn under 3 år er gratis!


Du skal være opmærksom på, at kundebonde-ordningen forudsætter, at du er medlem af FØJS (Foreningen for Økologisk Jordbrugs Samvirke). FØJS lægger mange kræfter i Peters Gartneri og er med til at gøre kundebonde-ordningen mulig. Det koster 200 kr/sæson og skal kun tegnes af én person, når I køber en aftale for en hel familie.


Som udgangspunkt betaler du forud for de 40 ugers medlemsskab, dvs. inden 1. maj 2024. Foråret er jo den tid, hvor gartneriet køber frø og planter, men også en tid, hvor der er meget få indtægter. Ved at betale for hele dit kundebonde medlemsskab inden maj, så hjælper du os med at sikre likviditet i forårsmånederne. Vi vil derfor opfordre alle, der har mulighed for det, at vælge denne løsning ved at betale det fulde medlemsskab via webshoppen.


Ønsker du at betale i flere rater, f.eks. hvis I er en børnefamilie, så skriv til os, så finder vi en løsning, der passer til jer. 

Tilmelding